ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Εκτός κυκλοφορίας η οδός Πίνδου από αύριο Σάββατο 22/6

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Εκτός κυκλοφορίας η οδός Πίνδου από αύριο Σάββατο 22/6

Αναλυτικά η εημέρωση

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας: Ενημέρωση (21/06/24) για την πορεία των εργασιών στο πλαίσιο της Ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7 – Πρόκειται να τεθεί εκτός κυκλοφορίας η οδός Πίνδου από αύριο Σάββατο 22/06/24 #Αντιπλημμυρικό #Σκρα

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις εξελίξεις, αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του έργου ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7, του μεγάλου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της οδού Σκρα, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και από τους υπευθύνους της αναδόχου εταιρείας «Εργοροή», ο μετροπόντικας που χρησιμοποιείται για τη διάνοιξη βρίσκεται κάτω από την Εθνική Οδό και πλησιάζει τάχιστα προς την έξοδο στον Κηφισό ποταμό.

Από αύριο 22/06/24 πρόκειται να τεθεί εκτός κυκλοφορίας η οδός Πίνδου και θα υποδειχθούν εναλλακτικές οδεύσεις των οχημάτων από την Τροχαία.
Οι κατασκευές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Πίνδου αφορούν το μεγάλο φρεάτιο Φ11 της μελέτης. Της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του φρεατίου Φ11 στην οδό Πίνδου, προηγήθηκε η μετατόπιση του υπάρχοντος δικτύου του ΟΤΕ. Το διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει η οδός Πίνδου εκτός κυκλοφορίας θα είναι 1 με 1 1/2 μήνας, δηλαδή υπολογίζεται να ξαναδοθεί κανονικά στην κυκλοφορία περίπου στο τέλος του Ιουλίου.

Η οδός Πλαστήρα παραμένει κλειστή σε ένα τμήμα της, καθώς εκεί κατασκευάζονται φρεάτια του δικτύου του αντιπλημμυρικού έργου και ακολούθως ο νέος συλλεκτήρας, ο οποίος θα εγκατασταθεί μέσω υπόγειας διάτρησης (pipe jacking) μικροτούνελ.

Όσον αφορά το φρεάτιο της μελέτης Φ1, το μικρό τμήμα του παράδρομου της Εθνικής οδού, στην διασταύρωση με την Τρωάδος, παραμένει εκτός κυκλοφορίας.

Μόλις θα εξέλθει ο μετροπόντικας, στο τέλος της πορείας του, και θα υπάρχει όδευση των υδάτων και απορροή στον ποταμό Κηφισό, θα μπορούν να προχωρήσουν οι εργασίες και να κλείσουν οι διανοίξεις που υπάρχουν και διατηρούνται για λόγους ασφαλείας (για την περίπτωση ενδεχόμενης βροχόπτωσης κατά την πορεία του αντιπλημμυρικού έργου).

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την όχληση που προσωρινά υφίστανται οι κάτοικοι των περιοχών όπου πραγματοποιούνται εργασίες. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται από την Τροχαία της οποίας είναι αρμοδιότητα.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόηση όλων, τονίζοντας ότι το έργο πραγματοποιείται ακολουθώντας πιστά το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ως Δήμος ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε με τη σειρά μας τους πολίτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξη του έργου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο