ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Το «Κάτω Κουκλάκι» τόπος πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεπίδρασης

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Το «Κάτω Κουκλάκι» τόπος πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεπίδρασης

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου συναντήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 με πολίτες στην περιοχή Κάτω Κουκλάκι της Νέας Χαλκηδόνας, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους: Ελίνα Δρεπανιά (Αντιδήμαρχος Οικονομικών), Σοφία Αμπατζή (Εντ. Προσχολικής Αγωγής), Λίνα Γεωργίου (Εντ. Πολιτισμού), Δημήτρη Ζησιμάτο (Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Νέας Χαλκηδόνας) και Γρηγόρη Κοττέ (Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας – Ασφάλειας), καθώς και από τον συνεργάτη του Χρήστο Δεστούνη.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι του εξέθεσαν τα ακόλουθα χρονίζοντα προβλήματα, και διατύπωσαν συγκεκριμένα αιτήματα:

1. Την επαναλειτουργία της γεώτρησης, η οποία είναι κλειδωμένη και έχει ως αποτέλεσμα να ξεραίνονται τα δέντρα και τα φυτά.

2. Τον σχεδιασμό και την τοποθέτηση πυροσβεστικού κρουνού.

3. Την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης για τα δεσποζόμενα ζώα, ώστε να μεριμνούν οι κηδεμόνες τους για τα περιττώματα.

4. Την τοποθέτηση δύο ακόμα γατώνων.

5. Την αντικατάσταση του φωτισμού, ο οποίος, αν και τοποθετήθηκε πρόσφατα, δεν λειτουργεί.

6. Το θέμα της καθαριότητας της περιοχής, το οποίο αποτελεί μείζον πρόβλημα, καθώς μάλιστα κάτω από την γέφυρα γίνεται συστηματική εναπόθεση σκουπιδιών. 7. Την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων από την πλευρά της Εθνικής Οδού στην περιοχή «Δάκρυ».

8. Το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.

9. Τον καθαρισμό των βουλωμένων φρεατίων.

10. Την προβληματική αναγραφή στο Ε9 της οδού Λάμπρου Κατσώνη ως Λεωφόρος Κηφισού.

11. Τη σήμανση των διαβάσεων και την τοποθέτηση εγκάρσιων λωρίδων, με σκοπό τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων.

Ο Δήμαρχος κατέγραψε τα προβλήματα και δεσμεύτηκε στους κατοίκους πως θα καταβάλει, ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή της Συμπαράταξης, κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δοθεί λύση για κάθε ένα από αυτά.

Τόνισε ότι άμεσα θα μεριμνήσει για την αναβάθμιση της καθαριότητας και του φωτισμού.

Επισήμανε ότι θα ξεκινήσουν προσπάθειες, ώστε να ενταχθεί η περιοχή σε πρόγραμμα ανάπλασης και ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος πολιτισμού, όπου θα λειτουργούν ΚΑΠΗ, δανειστική βιβλιοθήκη και άλλες υπηρεσίες, ώστε να αποκτήσει η γειτονιά ένα σημείο αναφοράς και κοινωνικής συνεύρεσης.  

Από το Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο